Saltar a continguts

gòTIC Ajuntament de Tàrrega

Navegació

Menú principal

guies i documents

Imatge de complement Link
FACUA

FACUA-Consumidores en Acción ha engegat la campanya #Enredados en la que presenta 10 preguntes i respostes al voltant de la privacitat i la seguretat a les xarxes socials.
També ha publicat la guia adjunta "Tus derechos en las redes sociales" que amplia i completa aquesta informació.

El document és obra de l'advocat lleidatà Ramon Arnó i té com a objectiu intentar orientar els pares i mares davant el fenomen d'Internet i les xarxes socials.

Aquesta guia, publicada en format digital està escrita en to irònic i intenta transmetre i orientar el paper dels progenitors davant el fenomen d’Internet i de les xarxes socials per protegir els drets i la intimitat dels menors d’edat.

Ramon Arnó és un advocat expert en temes relacionats amb protecció de dades i les implicacions ...

Imatge de complement

Anàlisi de FUNDACC, la fundació que impulsa el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, amb la col·laboració de l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB), dedicat a la recerca, la formació especialitzada i la divulgació social del coneixement sobre els diversos aspectes de la comunicació.

A partir de la pàgina 14, analitza el consum d'internet i ús de les xarxes socials.

Imatge de complement

L’objectiu d'aquesta guia elaborada per l'Ajuntament de Tàrrega és oferir informació als ciutadans i ciutadanes de Tàrrega i, per extensió als de tota la comarca, sobre els recursos formatius que tenen al seu abast per tal de millorar la seva formació i qualificació professional. Aquest recull vol incidir en la importància que té la formació professional i ocupacional de cara a una possible inserció laboral, sobretot tenint en compte la situació de crisi generalitzada en la qual ens trobem ...

Imatge de complement
FCFòrum

Aquest document està dirigit a els reformadors polítics, als i les ciutadanes i als i les activistes de la cultura lliure per a proporcionar-los eines pràctiques amb les quals operar activament aquest canvi.

Imatge de complement
INTECO y PantallasAmigas

En aquesta guia, adults i menors, podem trobar consells i recomanacions per minimitzar els efectes negatius que pot tenir el sexting. A més, la guia proporciona pautes d'actuació en cas d'incidència i facilita una sèrie d'enllaços d'interès, on el lector podrà trobar informació addicional sobre el fenomen.

Telecomunicacions i la Societat de la Informació (ONTSI) publica el seu informe anual, titulat "La Sociedad en Red" sobre el desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, així com de la Societat de la Informació.

Imatge de complement

L'enorme potencial de les TIC (Tecnologies de la Informació i de la Comunicació) en relació amb el desenvolupament de les habilitats lingüístiques i comunicatives està començant a donar resultats esperançadors en les aules dels diversos nivells educatius. Les propostes i experiències que aquí s'inclouen són una mostra.

Autores: Ana Isabel Romeo Gálvez i Lourdes Doménech Cases

Imatge de complement

La Fundació Catalunya Segle XXI ha realitzat un estudi entre les entitats catalanes, preguntant-se com estem en matèria de participació democràtica digital. Un dels objectius d'aquesta fundació és potenciar les pràctiques de participació democràtica en la nostra societat, entenent la democràcia digital com una de les vies que cal explorar. Per això han iniciat aquest estudi en el que es pregunten com la e-democràcia està transformant les pràctiques de participació entre l'associacionisme, i si ...

Imatge de complement Link
TV3 / 30 minuts

Baixar música i pel·lícules d'internet sense pagar és delicte? Les descàrregues gratuïtes, beneficien o perjudiquen els artistes? El Ministeri de Cultura tancarà pàgines d'enllaços d'Internet? Se'n perseguirà els usuaris?Diàriament, a tot el món, milions de persones es baixen gratuïtament pel·lícules i música d'internet. Pels usuaris es tracta d'una manera de compartir entre particulars sense ànim de lucre; però, per la indústria cultural, es tracta d'un robatori que provoca enormes pèrdues ...

Captura del vídeo Link
Ben Cato Clough & Luke Upchurch.

Els drets d'autor a la xarxa actualment són un veritable inconvenient. En alguns països ja és il·legal descarregar aquest tipus de material de la xarxa i en altres els polítics i governs de torn estan fent tot el possible per poder canviar les lleis pressionats per companyies que diuen, defensar els autors i criminalitzar a milers d'usuaris.

Aquest és un documental de 15 minuts, anomenat "Cuando al copyright le va mal" i realitzat per Ben Cato Clough i Luke Upchurch, que explica què s'està ...

Imatge de complement
Fundació Observatori de la Societat de la Informació (FOBSIC)

L'estudi pretén conèixer el comportament dels menors davant de certs riscos en l'ús d'Internet i saber quin tipus de control exerceixen els pares i mares en l'ús de la xarxa dels seus fills.

Dos de cada tres menors entre 8 i 14 anys tenen compte de correu electrònic i més de la meitat participa a xarxes socials El 88,2% dels adults explica als menors al seu càrrec la importància de no donar dades, fotografies o xatejar amb persones desconegudes

Imatge de complement Ampliar imatge
Aprenem a conèixer les discapacitats

Una bona eina a les escoles per infants i no tan infants per donar a coneixer i sensibilitzar aquesta realitat