Saltar a continguts

gòTIC Ajuntament de Tàrrega

Navegació

Menú principal

Wiki-cerca

http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada

És un joc de recerca en el qual hom ha de resoldre unes quantes preguntes navegant per la Viquipèdia fins a trobar la resposta a una wikipregunta final.

La Wiki-cerca es basa en enllaços de la Viquipèdia en català i es resol navegant pels continguts d’aquesta enciclopèdia lliure; cada resposta es troba dins de la pàgina on et porta l’enllaç anterior.

Imatge de complement

L'euro és la unitat monetària de disset dels vint-i-set estats que formen part de la Unió Europea.
L'euro és la segona moneda de reserva més gran i la segona moneda més canviada al món després del dòlar dels Estats Units.[2] El novembre del 2008, amb més de 751 bilions d'euros en circulació, era la moneda amb un valor més alt en circulació al món, en haver superat els dòlar dels EUA.

Imatge de complement

El capgròs, cabot, cap de bou, renoc, cullereta, (cullerola a Biscarri) o papibou (al Baix Empordà) és la forma que presenten els amfibis anurs en el seu estat larvari, com la granota o la reineta.

Imatge de complement

Un porró és un recipient de vidre destinat a contenir i servir líquid, normalment vi. Es caracteritza per tenir dos brocs, un més gruixut tradicionalment vertical però lleugerament corbat, que serveix de mànec i també per omplir-lo, i un altre d'inclinat i cònic per on es fa rajar el contingut i que acaba en un petit orifici dissenyat per obtenir un doll prim i constant ideal per beure a galet. El broc gros també s'utilitza per servir en got, per buidar el porró i per netejar-lo.

Imatge de complement

Catalunya és un país europeu de la Mediterrània occidental constituït com a comunitat autònoma d'Espanya.

Imatge de complement
en español!

Tàrrega es un municipio de la provincia de Lleida, Catalunya. Es capital de la comarca de Urgell, con una población de 17.189 habitantes (INE 2010) y una extensión de 88 km². Es la segunda ciudad en términos de extensión en la provincia de Lleida.

Imatge de complement

Ripoll. Municipi català i capital del Ripollès. El municipi ocupa les ribes de l'aiguabarreig del rius Ter i Freser.

Imatge de complement

Peníscola (en castellà i cooficialment, Peñíscola) és un municipi valencià que compta amb 7.894 habitants (INE 2009). Posseeix el títol de ciutat des de l'any 1709.

Imatge de complement

El canal d'urgell és una infraestructura hidràulica destinada basicament al reg, que porta aigua des del riu Segre als camps de cultiu situats a diferens termes municipals de les comarques de l'urgell, Pla d'urgell, Noguera, Segrià i Garriges.

Imatge de complement

Francesc Macià i Llussà va ser militar, polític i President de la Generalitat de Catalunya, conegut popularment com L'Avi.

Imatge de complement

Els Premis Nobel premien les persones la labor de les quals haguera sigut excel·lent al llarg de la seua vida en algun dels camps premiats.

Imatge de complement

Vinaixa és un municipi de la província de Lleida. Disposa d'un coto de caça, i la indústria de la pedra és l'activitat econòmica principal. En el seu terme municipal hi ha nombrosos boscos de pins.

Imatge de complement

La barretina es una lligadura tradicional catalana de llana, en forma de bossa, habitualment de color vermell o morat, normalment de dos a quatre pams, a voltes amb una franja negra a l'extrem de la boca.

Imatge de complement

La República de les Seychelles és un estat insular situat a l'est del continent africà i al nord-est de Madagascar, format per l'arxipèlag homònim.

Imatge de complement

Betren és una entitat de població del municipi de Vielha e Mijaran, al terçó de Castièro de la comarca de la Vall d'Aran.

Imatge de complement

La Vall del Corb és el territori que s'estén a banda i banda del riu Corb.

Imatge de complement

(Joan Just i Riba, Barcelona, 26 d'agost de 1926 - Montserrat, 12 de març de 2008), fou un religiós i músic català, qui fou abat de Montserrat des de 1966 fins a 1989, considerat un dels referents en la modernització de l'església catalana.

Imatge de complement

Lleida és una ciutat situada a la depressió central, capital de la comarca del Segrià, de la província de Lleida, cap del partit judicial i seu del Bisbat de Lleida. El seu extens municipi, el més gran i poblat de la comarca, inclou les entitats municipals descentralitzades de Raimat i Sucs. Es troba dins de l'àmbit funcional de Ponent o Lleida. El municipi de Lleida compta amb 137.387 habitants, i és el setè de Catalunya per població.

Imatge de complement

La calçotada és la manera més tradicional de menjar els calçots, amb fortes connotacions de festa i trobada.

Imatge de complement

La corbata és una peça de roba que es col·loca nuada al coll, de manera que pengi la tela, per decorar el pit i el coll.

Guimerà.

Guimerà és una vila i municipi de la comarca de l'Urgell.

Es situa a la vall del riu Corb. El nucli principal de cases, antigament emmurallat, reposa sobre la vessant nord de la vall. Els carrers i les cases s'enfilen, des del llit del riu, muntanya amunt.

Isidre Cònsul. Foto de Lluís Crusset

Isidor Cònsul i Giribet (Bellpuig, 1948 - Badalona, 2009) fou un editor i crític literari català.