Saltar a continguts

gòTIC Ajuntament de Tàrrega

Navegació

Menú principal

les càpsules (in)formatives

Captura del web. Fes clic per entrar-hi!

Entre el juliol i el desembre passats, el Govern espanyol va realitzar a Google 324 sol·licituds sobre dades privades dels usuaris i 32 peticions per eliminar continguts del buscador i d'altres serveis, com Youtube. La companyia va accedir al 53% d'aquestes peticions. Aquesta informació --i la de molts altres països-- pot consultar-se a partir d'ara en una web que s'actualitzarà semestralment (www.google.com/governmentrequests) i que forma part de la decisió de Google d'augmentar la ...

Imatge de complement

Per poder seguir les emissions digitals terrestres a través de l'ordinador caldrà una targeta sintonitzadora DVB-T amb interfície de radiofreqüència RF.

Els preus d'aquestes targetes són similars a la d'un receptor de TDT convencional.

Aquests Sintonitzadors, de la mida d'una memòria del tipus "pen drive", compten amb l'avantatge que es poden utilitzar en qualsevol lloc, ja que les seves dimensions els fan perfectament transportables.

Entre les característiques principals d'aquest ...

FASE 1:
NECESSITO UN ORDINADOR (NO SEMPRE EL VULL)
Necessites un ordinador. Amb això ja anem encaminats.
La primera pregunta què t'has de fer és (a més de quant et pots o vols gastar): El (em) mouré o l'utilitzaré en un lloc fix?
Aquesta qüestió té tres respostes: sí, no i no tinc ni idea.
... Si la resposta és sí, la cosa està clara, caldrà optar per un portàtil.
... Si és no, podríem estar parlant d'un portàtil gran (de 15 polzades per a dalt) o d'un sobretaula, ja anirem veient en ...

El compliment d'una vella promesa

A partir de l'1 de març, Microsoft oferirà als clients dels seus sistemes operatius existents l'opció d'escollir el navegador.

D'aquesta manera complirà amb l'acord que va subscriure amb la Unió Europea que havia denunciat l'avantatge competitiu de l'Internet Explorer al figurar per defecte a Windows.

Aquesta actualització ja està en proves en alguns països europeus.

En una pàgina corporativa, l'empresa explica l'operatiu. A través de Windows Update s'oferirà als usuaris de Windows ...

FlashMob, traduït literalment de l'anglès com a "multitud instantània" (flash - llampec, ràfega, mob - multitud) - És a dir, una acció organitzada en la qual un gran grup de persones es reuneix de cop i volta en un lloc públic, fa cosa inusual i després es dispersa ràpidament.

Solen convocar-se a través dels mitjans telemàtics (mòbils i Internet) i en la major part dels casos, no tenen cap fi més que l'entreteniment, però poden convocar-se també amb fins polítics o reinvidicatius.

Una de ...

Imatge de complement

Telefònica confirma que els entrebancs de connexió a internet d'avui al matí ja s'havien resolt.

Segons la companyia, hi ha hagut una fallada de connectivitat que ha afectat les webs allotjades en servidors estrangers i que ha fet que la sortida internacional de la connexió de Barcelona respongués amb errors en alguns casos.

La companyia ha rebut moltes queixes d'internautes per la lentitud del servei d'ADSL, sobretot al matí.

Des del cap de setmana molts usuaris de l'operadora es ...

La plataforma todoscontraelcanon.es registra avui al Congrés dels Diputats un escrit sol licitant que es debati una proposta de solució "més justa i equitativa per compensar els autors per la còpia privada que es fa de les seves obres".

L'escrit està signat per tres milions de ciutadans. Al costat d'aquestes firmes, la plataforma fa arribar també un escrit en el que proposen una solució al cànon digital que passa per "aplicar directament la compensació del dret de còpia privada sobre l'obra ...

Captura de pantalla del Windows 7
Adéu al Vista, Sant tornem-hi amb l'XP

Microsoft ja permet descarregar la versió en proves del Windows 7, la darrera versió del seu sistema operatiu a la que el gegant espera corregir els errors del criticat Vista.

Windows 7 release candidate arriba com un avançament molt aproximat del que serà el nou sistema operatiu de Microsoft, després del mal gust de boca que ha deixat a molts usuaris el Vista.

En ser la darrera versió beta, se suposa que Microsoft no introduirà canvis més grans en l'edició definitiva del sistema ...

Imatge de complement
Aquestes regles estan inspirades en la filosofia GTD (Getting Things Done), que tracta de millorar la productivitat en tots els àmbits de la vida mitjançant un mètode senzill i flexible

1. Mira tots els missatges d'una sola vegada: si vas mirant els de la feina, els privats, els més urgents, els que pots esborrar, etcètera, acabaràs repassant la llista de correus d'entrada diverses vegades, amb la consegüent pèrdua de temps.

2. Agrupa'ls en quatre carpetes. Per exemple:

- Per fer
- Dec
- Em deuen
- Per llegir

3. Jugar al primer toc: cal obrir els missatges el menor nombre de vegades possible. Quan n'obris un:

- Si és inútil, esborra'l sense més
- Si conté ...

Repressió a la xarxa
YouTube inaccessible, de nou, a la Xina

Des de dilluns, la pàgina d'inici del portal no pot carregar i s'ofereix en el seu lloc un missatge d'error, tant en ordinadors de Pequín com de Shanghai i altres ciutats del país.

El Govern xinès, com en altres ocasions, no ha explicat les raons del possible bloqueig, que es produeix després que la Marina nord-americana pengés recentment a YouTube vídeos sobre l'incident que van protagonitzar aquest mes vuit pesquers xinesos i un vaixell de guerra dels EUA, en el Mar del Sud de la Xina.

...

Repressió a la xarxa
Reporters sense Fronteres ha denunciat la repressió en alguns països.

L'organització Reporters sense Fronteres (RSF) acaba de publicar una llista dels que anomena ELS DOTZE ENEMICS D'INTERNET pel control i la censura que exerceixen sobre la Xarxa i el seu accés des dels seus respectius territoris.

Es tracta d'Aràbia Saudita, Birmània, Xina, Corea del Nord, Cuba, Egipte, Iran, Uzbekistan, Síria, Tunísia, Turkmenistan i Vietnam, els quals, segons l'organització, "han transformat les seves xarxes, impedint que els internautes puguin accedir a informacions que ...

Xarxes socials
gòTIC ràdio / 04 de febrer de 2009

Les xarxes socials es basen en la teoria dels Sis graus de separació: qualsevol persona pot estar connectat a qualsevol altra persona del planeta a través d'una cadena de coneguts que no té més de sis intermediaris. El concepte està basat en la idea que el nombre de coneguts creix exponencialment amb el nombre d'enllaços a la cadena, i només un petit nombre d'enllaços són necessaris perquè el conjunt de coneguts es converteixi en la població humana sencera.

Segons aquesta teoria, cada ...

Windows XP
8 anys de vida i en plana salut

Microsoft va llençar al mercat el Windows XP va llançar al mercat fa gairebé vuit anys, a finals de 2001, i des d'aleshores regna entre els ordinadors personals.

El seu substitut va trigar gairebé 6 anys a aparèixer: Windows Vista, al que li està costant més del normal calar en el mercat, encara que ja hagi venut més de 140 milions de llicències. XP es resisteix a desaparèixer i viu un renéixer gràcies a la recent aparició de l'actualització via Internet, Service Pack 3.

El cicle de vida ...

Netejem l'ordinador
Evita el programari espia i la sobrecàrrega del processador

A vegades ens trobem que després d'un temps de navegació per Internet, l'ordinador triga més a arrencar, i el sistema i els programes comencen a funcionar de forma més lenta.

Això es deu a l'acumulació de programari espia o publicitari, que descarreguem sense donar-nos-en compte, el anomenat malware. Per a solucionar-ho, s'han desenvolupat noves aplicacions, que se sumen a les que ja hi havia, i que optimitzen el sistema i el protegeixen d'altres possibles programes maliciosos.

Sens ...

Imatge de complement
gòTIC ràdio / 14 de gener de 2009

Un l'especial cas quan parlem de seguretat el trobem amb els menors. Per a evitar que siguin víctimes de la Xarxa, cal insistir en “la precaució” com escut per excel·lència: evitar que es mostrin sense límits en Internet, que tinguin en compte l'abast que pot tenir qualsevol tipus d'informació que sigui inserida en Internet.
Com precaucions generals, ha d'insistir-se en “l'educació”

Imatge de complement
gòTIC ràdio / 10 de desembre de 2008


A Internet podem trobar un conjunt de programes, denominats en el seu conjunt "*malware" o programari maliciós, que són creats amb la intenció principal de provocar danys, utilitzar els recursos dels usuaris o recaptar informació d'utilitat per als creadors o usuaris dels mateixos. D'altra banda,

Internet és també zona de pràctica per a aquells que apliquen tècniques d'enginyeria social amb l'objectiu de recaptar informació rellevant dels usuaris que pugui ser utilitzada per a obtenir ...

Seguretat i privacitat al correu electrònic
La frase de la setmana

"Si la pirateria ha estat el motor del desenvolupament de l'ADSL, benvinguda sigui"
FICOD2008