Saltar a continguts

gòTIC Ajuntament de Tàrrega

Navegació

Menú principal

gòTIC lliure

Logotip gòTIC lliure
gòTIC lliure
fomentant la cultura oberta

Neix amb la clara intencionalitat de promoure els avantatges dels estàndards oberts, entre els ciutadans i ciutadanes.

gòTIC lliure
Ampliar imatge

Prenem aquesta opció, de manera decidida i valenta, doncs creiem que d'aquesta manera es garanteix l'accés lliure i universal a la societat de la informació, a través d'eines gratuïtes, transparents i adaptables a la realitat econòmica, lingüística i cultural de cadascuna de les persones participants.

La implementació i funcionament d'aquest espai es basa en el principi de coresponsabilitat entre l'Ajuntament de Tàrrega i la Generalitat de Catalunya.

L'any 2006, coincidint amb la inauguarió de la nova ubbicació del gòTIC es dissenya un nou model de telecentre que funciona exclusivament amb programari lliure i que dóna resposta a les necessitats de sistematització i simplificació dels processos de gestió i una menor obsolescència del maquinari.

Durant els dos anys següents es posa a prova aquest model tecnològic en el marc d'un pla pilot amb l'objectiu de validar un nou model de centre construït sobre els criteris de d'utilització exclusiva de programari lliure.

Fruit d'aquesta experiència, veiem que avui empra un sistema de terminals lleugers (thinclient) i un servidor en comptes d'ordinadors personals.

Actualment acull el Servei de Suport a la Inserció Laboral de l'Ajuntament de Tàrrega (SSIL TÀRREGA) que pretén orientar i acompanyar a les persones que es troben en situació d'atur en tot el seu procés de recerca de feina.