Saltar a continguts

gòTIC Ajuntament de Tàrrega

Navegació

Menú principal

presentació

Logotip gòTIC lliure
gòTIC lliure
fomentant la cultura oberta
Telecentre que forma part del xarxa pilot de telecentres amb programari lliure, de la Generalitat de Catalunya. Neix amb la clara intencionalitat de promoure els avantatges dels estàndards oberts, entre els ciutadans i ciutadanes.

Prenem aquesta opció, de manera decidida i valenta, doncs creiem que d'aquesta manera es garanteix l'accés lliure i universal a la societat de la informació, a través d'eines gratuïtes, transparents i adaptables a la realitat econòmica, lingüística i cultural de cadascun dels nostres usuaris i usuàries.
Logotip Xarxa Punt Tic
Link

L'any 2005 es va començar a dissenyar un nou model de telecentre que funcionés exclusivament amb programari lliure i que donés resposta a les necessitats de gestió i una menor obsolescència del maquinari.

L'any 2006 es va posar a prova aquest model tecnològic en el marc d'un pla pilot d'una durada de 18 mesos. El principal objectiu d'aquesta prova era validar un nou model de centre construït sobre els següents criteris:

  • Reducció dels costos de maquinari
  • Facilitat de monitorització, manteniment i administració remota
  • Utilització exclusiva de programari lliure

El pilot del nou model de centre es va posar en funcionament en trenta centres.
Fruit d'aquesta experiència, es va validar el nou model de centre que es basa en utilitzar sistemes de terminals lleugers (thinclient) i un servidor en comptes d'ordinadors personals.

Els terminals ofereixen als usuaris del centre una  experiència i una funcionalitat molt similar a la d'un ordinador personal, però són uns elements molt més  robusts i senzills de mantenir. En aquest model, s'utilitza únicament programari lliure, amb excepció d'alguna utilitat gratuïta que s'usa en casos puntuals.